Startpagina Vleesvee

Warm pleidooi voor grasteelt

Het verschil tussen de gras- en maïsteelt deze dagen is duidelijk: waar het gras er dor en dood bijstaat, bezwijkt de maïs (voorlopig) iets minder onder de droge omstandigheden. Ondanks dat gras echter de laatste decennia vaak plaats moest ruimen voor de maïsteelt, is de grasteelt nog lang niet uitgeteld, wel integendeel.

N aar aanleiding van de pensionering van ILVO-onderzoeker Alex De Vliegher organiseerde het onderzoeksinstituut een studienamiddag rond de grasteelt. Vanuit het Departement Landbouw en Visserij schetste Geert Rombouts een kernachtig beeld van welke factoren het grote succes van maïs - ten koste van gras - hebben helpen bepalen. Maïs brengt - mede door de succesvolle veredeling - duidelijk meer op per ha en is stabieler in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken