Startpagina Maïs

Boerenbond roept landbouwers op bewijzen te verzamelen van schade

De Boerenbond roept landbouwers die geconfronteerd worden met "uitzonderlijke verliezen" door de aanhoudende droogte, op om zoveel mogelijk bewijsmateriaal op te maken en te verzamelen. Die bewijzen zijn nodig om overmacht aan te tonen in het kader van bijvoorbeeld de mestwetgeving of om te gebruiken in de fiscale aangifte. Ondertussen stelt landbouwprovincie bij uitsterk West-Vlaanderen een oppompverbod in.

"Als gevolg van de aanhoudende droogte, gecombineerd met hoge temperaturen, is de toestand van heel wat landbouwgewassen zeer precair, en hij verergert van dag tot dag", schrijft de landbouworganisatie in haar ledenblad "Boer&Tuinder". Volgens de Boerenbond is het nog te vroeg voor concrete cijfers over de schade, aangezien de verliezen heel erg variëren afhankelijk van het gewas en de teeltomstandigheden. "Maïs kent een zeer slechte groei, waardoor we vrezen voor een lagere opbrengst", zegt woordvoerder Luc Vanoirbeek.

"Bij de aardappelen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken