Startpagina Maïs

Belgische start-up wil Argentijnse soja- en maïsoogst redden bij droogte

Een bedrijfje van zes man uit Brussel wil de enorme oppervlaktes aan maïs- en sojateelt in Argentinië beschermen tegen droge periodes. Fyteko, opgericht in 2014, heeft een biomolecule ontwikkeld die gewassen een hogere overlevingskans geeft bij lange periodes zonder regen.

Fyteko-CEO Guillaume Wegria mocht zijn project dinsdag in Buenos Aires voorstellen aan prinses Astrid tijdens een evenement van werkgeversfederatie VBO. Naast hem zat een vertegenwoordiger van het Argentijnse bedrijf Rizobacter. Via dat bedrijf brengt Fyteko zijn product in Argentinië aan de man. Met een lokale partner gaat het immers sneller, zegt Wegria. Toch waakt hij erover dat Fyteco de controle over zijn product niet verliest.

Concreet gaat het om een bio-afbreekbare molecule die het metabolisme van planten versterkt. “Ons product is volledig...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken