Startpagina Agribex

100% Belgisch: de Agribex Tripel

Ter ere van de 70e editie van Agribex, kwam men op het idee een Agribex bier te maken. Een bier dat er moet staan en de Belgische landbouw moet uitstralen: hop en granen van eigen bodem, gist van Belgische makelij. Minibrouwerij Den Triest ging ermee aan de slag en toverde met al deze ingrediënten een heus nieuw bier uit zijn vaten.

Als men het café van minibrouwerij Den Triest binnenstapt merk je meteen een warme sfeer op. Het interieur van een café ‘in de goeie ouwe tijd’, met tal van bierbordjes tegen de muur, inclusief stoof. Marc Struyf, de eigenaar van de brouwerij, runt de zaak alleen. Hij zat niet altijd in de biersector.

“Ik ben gestart uit passie. Die is ontstaan uit het verzamelen en proeven van bieren. In de jaren ‘70 reisde ik vaak doordat ik in het theater zat. Toen dronk je bieren die je...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agribex

Consument geeft landbouwer 7,3/10

Agribex De Vlaming kent de landbouwer een score van 7,3 op 10 toe. De landbouw in het algemeen krijgt 7,1 op 10. Dat stelde professor Gino Verleye van de Universiteit Gent vast in het imago-onderzoek dat het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw (Vilt vzw) om de vijf jaar bestelt. In 2012 kreeg de landbouw nog licht hogere scores. Proactief communiceren moet voor de landbouw het devies zijn, aldus Verleye.
Meer artikelen bekijken