Startpagina Agribex

Mestgassen en zwerfstromen

Zowel minister Schauvliege als een delegatie bestaande uit leden van de Strategische Adviesraad Landbouw en Visserij (SALV), de commissie Landbouw van het Vlaams Parlement en de Nederlandse attaché bezochten het thema-eiland ‘Feed the Future’ op Agribex.

Leestijd : 1 min

Daar liet minister Schauvliege zich alles vertellen over mestgassen en betonrot. De mestgasbrochure die Prevent Agri en Fedagrim blijven verspreiden mocht op ministriële goedkeuring rekenen: “Goed dat die informatie terechtkomt bij de mensen die ermee in aanraking komen, want er gebeuren nog steeds teveel ongevallen.”

De minister luisterde ook aandachtig naar de uitleg over zwerfstromen, die kunnen zorgen voor onaangename schokken bij koeien in de melkput. Voor haar, en vele landbouwers, was dit een nog onbekende problematiek. Tijdens de beurs presenteerde Prevent Agri er een nieuwe brochure over, die ook digitaal te consulteren valt op haar website: www.preventagri.vlaanderen.

In het algemeen vond minister Schauvliege de aanpak van de thema’s zeer concreet, herkenbaar, en direct van toepassing op het landbouwbedrijf. “Hier hebben de mensen iets aan”, klonk het.

D.C.

Lees ook in Agribex

Meer artikelen bekijken