Startpagina Melkvee

AI helpt levensproductie van koeien nauwkeuriger te voorspellen

In de hedendaagse melkveehouderij speelt optimalisatie van de levensproductie van koeien een cruciale rol. Dit verwijst naar de totale hoeveelheid melk die een koe produceert gedurende haar leven. Het verhogen hiervan is essentieel, niet alleen vanuit economisch oogpunt maar ook voor de duurzaamheid van de sector. Door het gebruik van machine learning kan de levensproductie van melkvee al kort na de geboorte beter voorspeld worden dan tot nu toe.

Doctoraatstudent Maarten Perneel voerde zijn masterproefonderzoek uit onder begeleiding van promotors Stefaan De Smet en Jan Verwaeren. Stefaan De Smet is gespecialiseerd in dierlijke productiesystemen en kwaliteit van dierlijke producten. Jan Verwaeren is expert in data-analyse en statistische modellen, vooral gericht op toepassingen binnen de bio-wetenschappen.

Maarten kreeg voor dit onderzoek een uitgebreide dataset aangeleverd door de coöperatie CRV. De studie benadrukt de complexe interactie tussen genetica, milieu, en managementpraktijken die...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Meer artikelen bekijken