Startpagina Fruit

Nieuwe technologieën maken Vlaamse perenproductie groener, socialer en klimaatrobuust

De Vlaamse perensector maakt zich op om met innovatieve technieken uit te pakken, die ervoor moeten zorgen dat de perenteelt op een meer circulaire en klimaatrobuustere manier zal gebeuren. Dat werd woensdag 20 maart duidelijk in de fruitveiling BelOrta te Borgloon, waar 5 kenniscentra uitpakten met enkele veelbelovende innovatieve technieken die in de perensector gebruikt zullen worden.

Ook Vlaams minister van Landbouw, Economie, Werk en Innovatie Jo Brouns (cd&v) bracht een bezoek aan de veiling in Borgloon en zag daar hoe VITO dronebeelden en satellietgegevens met weergegevens en machinedata via een datadeelplatform combineert om aan duurzame precisiefruitteelt te doen en om de beschikbare waterbronnen te monitoren.

Hogeschool UCLL pakte in Borgloon op zijn beurt uit met een autonoom paloxtransportplatform, dat veilig door een boomgaard kan navigeren. Er zijn inmiddels...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken