Startpagina Actueel

Filip Boone, voorzitter Boer Burger Belangen: ‘Het jaar van N en het jaar van B’

Landbouwleven blikt met Filip Boone, voorzitter van Boer Burger Belangen, terug op het voorbije jaar 2023. We kijken ook hoopvol vooruit naar 2024.

Leestijd : 2 min

Hoe heb je 2023 beleefd?

2023 was een jaar van N. Het jaar van N-VA minister Demir die erin slaagde om na 2022 het N-verhaal (stikstof) nog een jaartje door te trekken. Het akkoord met voorwaarden van maart zonk in het ammoniakbad van juni. De dreiging van juli eindigt misschien nog in een nog slechter akkoord met naverkiezingsvoorwaarden en nul toekomstperspectief voor de landbouw, en dit door de nul komma nul achtentwintig drempel.

Het was het jaar van nul vergunningen, nul starters. Een uitstapregeling varkens met bijna nul interesse.

Het was ook het jaar van natuur, natuurparken, natuurbeheerplannen, en natuurlijk het woord dat in elke tekst voorkwam: nulbemesting. Het jaar eindigde dan nog eens nat bovenop.

Het enigste positieve punt: het was het jaar nul voor Boer Burger Belangen BBB.

Wat hoop je voor 2024?

Laten we van 2024 het jaar van B maken. Beter beleid voor België. Een Brussel dat terug luistert naar zijn burgers. Een Brussel dat inziet dat, zoals in coronatijdperk, landbouw een primaire sector is die instaat voor kwalitatief voedsel. Een jaar van bomen in het bos en niet op landbouwgrond. Het jaar van baggeren en waterbasis als waterbeleid. Het jaar van bouwen aan een toekomst in plaats van terugkeren naar 1950.

BBB werkt aan minder belasting en minder boetes, maar toch positieve begrotingen, en dit door besparingen in sommige bodemloze budgetten en in het onmetelijke bestuursorgaan.

Maak een einde aan de wetgevings-chaos en aan het wanbeleid van België.

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken