Startpagina Fruit

De Pfalz-regio: naast eerlijke wijnen, dé moestuin van Duitsland

De Pfalz-streek spreekt tot de verbeelding bij veel mensen, met zijn glooiende landschappen en prachtige wandel- en fietsroutes. De streek is bovendien bekend voor zijn wijnen. Denk maar aan de Riesling-wijn. Toch is het landbouwlandschap divers. Landbouwleven neemt je mee doorheen (een deel van) de Pfalz-regio.

In het zuiden van de Pfalz-regio hebben wijn en groenteteelt een lange traditie. Groentetelers leveren aan de grote steden Frankfurt en Stuttgart. De wijnen uit de Pfalz zijn internationaal bekend en komen terecht bij diverse klanten over de grenzen heen. Het is een interessante streek, maar ook hier zijn er wel wat uitdagingen van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB).

Zo is het enerzijds nodig om de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest te verminderen om het grondwater en de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken