Startpagina Voor ons gezin

Ravioli van courgettemet kippengehakt en Belgische kaas

Ravioli in tomatensaus en afgewerkt met kaas, dat is pure comfort food. Geniet van deze variant met courgette en Belgische kaas. Je hebt zowat een uur nodig om het voor te kunnen schotelen aan 4 personen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

2 courgettes

oregano

300 g pasta

olijfolie

peper

zout

Voor de vulling:

1 ajuin

1 teentje knoflook

250 g kippengehakt

100 g harde Postelkaas

150 g ricotta van Berloumi

Voor de saus:

400 g passata

0,50 kl gedroogde oregano

Hoe bereid je het?

Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook.

Rasp de kaas.

Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en knoflook zacht. Voeg het kippengehakt er bij en roerbak goudbruin.

Meng de geraspte kaas en ricotta onder het kippengehakt en kruid bij met peper en zout.

Snijd de courgettes met een dunschiller of mandoline in heel lange dunne plakken.

Leg 3 plakjes courgette in stervorm over elkaar.

Kruid de plakjes courgette met peper en zout. Leg in het midden van de ster 2 eetlepels van de kippengehaktmengeling. Vouw eerst beide zijden van de onderste plak courgette over de vulling, dan de volgende plak en eindig met de bovenstel plak courgette. Zo verkrijg je een pakketje met de vulling verstopt in de plakjes courgette.

Verwarm de oven voor op 185°C

Meng de passata met 1 eetlepel olijfolie, oregano en peper en zout en giet in een ovenschaal.

Leg de pakjes courgette op de tomatensaus. Besprenkel met olijfolie en peper en zout.

Zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25 minuten.

Kook de pasta beetgaar.

Garneer de ovenschotel met verse oregano en serveer met de pasta.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Salade met gegrilde asperges

Voor ons gezin Geef je asperges nog meer smaak door ze kort te grillen. Zo smaken ze heerlijk in combinatie met veldsla en rucola. Na 35 minuutjes kunnen 4 personen hiervan smullen.
Meer artikelen bekijken