Startpagina Fruit

Minister Brouns op bezoek bij pcfruit

Op maandag 24 april ontving voorzitter Inge Moors van Pcfruit Vlaams minister Jo Brouns voor een werkbezoek aan het internationaal erkende onderzoekscentrum pcfruit te kerkom. De minister kreeg van voorzitter Inge Moors een overzicht van het onderzoek op pcfruit en het belang van het onderzoek in de fruitsector.

Minister Brouns kreeg toelichting over de algemene werking van pcfruit, het inzetten op innovaties, de ontwikkeling van het onderzoek ten behoeve van de fruit- en druiventelers, de diversificatie aan projecten rond de actuele ontwikkelingen. Het werd voor de minister duidelijk dat de onderzoekers met hun botten in het werkveld staan en daardoor heel nauw aansluiten bij de dagdagelijkse praktijk met haar noden en behoeften.

Belangrijk onderzoek...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken