Startpagina Tuin

Verticaal tuinieren met klimplanten

Verticaal tuinieren wordt steeds populairder, omdat het een efficiënte manier is om planten te laten groeien in beperkte ruimtes, zoals stadstuinen, balkons of binnenruimtes. Het biedt een decoratieve en esthetische meerwaarde aan de omgeving. Bovendien kan het bijdragen aan een betere luchtkwaliteit, aan geluidsreductie en aan het verminderen van de stedelijke hitte-eilanden

Een zoekopdracht op internet geeft een idee van de populariteit van verticaal tuinieren. Er zijn honderden pagina’s over groene muren, groengevels, plantenwanden, muurtuinen, de verticale moestuin, een groene binnenwand en over allerlei materiaal om zelf een verticale tuin te creëren. In dit artikel houden we het simpel en kijken we hoe we met een klimplant en eventueel wat steunmateriaal een saaie muur of een lelijk hekwerk kunnen omtoveren tot een mooi stukje tuin.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken