Startpagina Tuin

Waarom en hoe zeekool kweken?

Veel tuiniers beperken zich in de moestuin tot het kweken van courante groenten, waarvan in de handel volop plantgoed en zaad verkrijgbaar is. Vaak zijn dit relatief korte teelten, met bovendien een grote kans op succes, omdat de rassen goed aangepast zijn aan ons klimaat. Waarom zou een mens dan zeekool willen kweken? En kan men dat eigenlijk wel kweken in het binnenland?

We geven je in dit artikel graag een antwoord op al jouw vragen over zeekool. Dat er heel wat vragen – en gelukkig ook antwoorden – zijn over zeekool en de zeekoolteelt, mag blijken uit de literatuur.

Vaak heeft men het over een relatief nieuwe groente, of al even vaak over een vergeten groente. Zeekool wordt ook vaak vermeld als sierplant (vaste plant) zonder melding te maken van zijn culinaire deugden: de typische, zilte koolsmaak voor zeekool gekweekt op zilte gronden en de ietwat bittere smaak...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken