Startpagina Tuin

Snoei bij minder courante fruitsoorten

Vanaf nu gaat het vlug in de natuur. De aandachtige waarnemer heeft al opgemerkt dat de botten van heel wat plantensoorten al aardig aan het schuiven zijn. Hoog tijd dus voor het nodige snoeiwerk in de tuin. Sierstruiken, fruitbomen, kleinfruit, rozen: dankzij een goede snoeibeurt bloeien ze nog rijker en dragen ze nog meer vruchten.

De snoei van de courante planten hebben we ondertussen al wat in de vingers: jonge planten verlangen meestal wat vormsnoei, bloeiende struiken worden het best wat geprikkeld om voldoende jong hout te vormen en rijk te bloeien, en bij fruitbomen mogen te steil groeiende takken en waterloten weggesnoeid worden. Maar hoe zit dat nu met die tropische en mediterrane planten die steeds vaker in onze tuinen opduiken en die door de hogere gemiddelde temperaturen van de laatste jaren ook vaak rijpe vruchten dragen? Ook voor deze planten geldt dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken