Startpagina Vleesvee

Wij doen al jarenlang onderzoek naar de genetica van onze koeien

In Tielt baten Kristof De Fauw en Sandra Van Renterghem het Caloenhof uit, een gemengd bedrijf met vleesvee, melkvee en varkens. De grootste passie van Kristof is het kweken van witblauwe dekstieren die genetisch vrij zijn van gebreken. Na jarenlang onderzoeken en selecteren, kan hij met trots garanderen dat zijn hele veestapel geen enkele genetische afwijking bevat.

Wanneer we aankomen op het Caloenhof, zijn Kristof en Sandra tijdens hun middagpauze een lunchwebinar aan het volgen over water. Als ze de tijd ervoor vinden, proberen ze zich zo goed mogelijk bij te scholen over het laatste nieuws uit de landbouwsector. Ze nemen zelf ook wel eens deel aan proeven. Zo deden ze vorig jaar nog mee met ‘1000 tuinen’, een project waarbij in 1.000 tuinen één m2 soja werd geteeld. Het koppel was redelijk tevreden over de resultaten, maar ze stellen zich toch wat vragen bij de rendabiliteit, het onkruidmanagement...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken