Startpagina Fruit

Fruittelers vragen in Brussel aandacht voor veel te lage prijzen

Deze ochtend vertrok een colonne van een 50-tal tractoren vanuit Luik naar Brussel om een eerlijke prijs te eisen voor hun producten. In de gemeente Oudergem houden ze halt bij de handelsfederatie Comeos. Daar zullen enkele fruittelers een toespraak houden.

Onder de leiding van Actiegroep Fruittelers en Cepifruit engageren verschillende fruittelers zich vandaag om betere prijzen voor hun producten te vragen. Om 6 uur op maandagochtend verzamelden zo’n 50 tractoren in Glaaien (Luik), om via Oerle, Sint-Truiden, Boutersem en Tervuren naar Oudergem, en dus de hoofdzetel van Comeos, te trekken.

De prijs die de fruittelers nu krijgen, is niet voldoende om hun kosten te dekken, en dat kan niet. De verdeling van de winst op hun product moet volgens hen meer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken