Startpagina Vleesvee

Kostprijsstijging in de vleesveehouderij is niet meer bij te houden!

Na een positieve prijsvorming voor vleesvee tijdens de coronaperiode, wordt ook deze sector geconfronteerd met grote prijsstijgingen van grondstoffen. Dat heeft weliswaar een effect op de rendabiliteit.

In dit vijfde en laatste artikel van de artikelreeks over het Vleesveecongres van voorbije zomer gaan we dieper in op de resultaten van gespecialiseerde zoogkoebedrijven op basis van de Focus-boekhoudingen van Boerenbond.

De coronacrisis vormde in de vleesveehouderij een keerpunt met een betere prijsvorming halverwege 2020. Door een hoger thuisverbruik en een lager aanbod trokken de prijzen van stieren en koeien aan. Ze zorgden voor een beter inkomen. Momenteel worden de betere prijzen echter...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken