Startpagina Vleesvee

Kalveren verkopen of zelf afmesten?

Goedele Vrints van het departement Landbouw en Visserij onderzocht het verschil in rendabiliteit tussen gesloten vleesveebedrijven en veebedrijven die voornamelijk stierkalveren verkopen. Het verschil tussen beide blijkt beperkt, maar de spreiding tussen de bedrijven is groot.

Het Vleesveecongres vond dit jaar plaats op 8 juni in Kruibeke en op 1 juli in Glabbeek. Met het Vleesveecongres willen het departement Landbouw en Visserij, Coöperatie Rundveeverbetering (CRV), Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), MSD, Dierengezondheidszorg Vlaanderen( DGZ), KBC, Inagro en Boerenbond, de meest recente ontwikkelingen in de vleesveehouderij onder de aandacht brengen. Thema’s zoals rendabiliteit, kalveropfok, waterkwaliteit en voerefficiëntie kwamen er uitgebreid aan bod....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken