Startpagina Fruit

Fusie van coöperaties gaat in juli 2023 van start onder koepelnaam BelOrta

De Raden van Bestuur van BelOrta en BFV (Belgische Fruitveiling) hebben een princiepsakkoord bereikt op welke manier de in het voorjaar aangekondigde samenwerking en integratie gerealiseerd zal worden. De activiteiten van deze coöperaties worden vanaf midden volgend jaar samengebracht onder de naam BelOrta.

In de loop van 2021 vonden de eerste verkennende gesprekken plaats tussen BelOrta en BFV. Sinds 23 februari zijn ze geofficialiseerd door middel van een intentieverklaring. Beide Belgische coöperaties wilden de krachten bundelen met het oog op nóg meer slagkracht en kostenefficiëntie. Een evolutie die zowel telers (best mogelijke prijs uit de markt halen) als klanten (uitmuntende service) ten goede kan komen.

BelOrta – met operationele vestigingen in Sint-Katelijne-Waver, Borgloon en Zellik – is een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken