Startpagina Vleesvee

29ste Nationale Witblauwprijskamp

Amper een 18-tal Vlaamse dieren namen effectief deel aan de nationale witblauwprijskamp van Libramont. Weliswaar waren er 34 dieren ingeschreven. Een felle zon scheen regelmatig tussen een witblauw hemeldek. Met een fris windje dat voor de nodige afkoeling bezorgde, was er een groot publiek om deze mooie prijskamp te volgen.

Sommigen fokkers oordeelden na hun deelname aan de provinciale prijskampen dat hun dieren conditioneel de nodige verwachtingen niet konden verwezenlijken. Anderen fokkers zagen hun dieren afgekeurd omwille van het niet naleven van het scheerreglement. Het accentueren van bepaalde bespieringslijnen door kortscheren werd streng afgestraft met uitsluiting tot gevolg.

Vaarzenprijskamp

Stipt om 10u startte de prijskamp met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken