Startpagina Maïs

Eerste versnelling in de afrijping van de maïs

De afgelopen week werden opnieuw maïsmonsters genomen in kader van het proefveldnetwerk van het LCV (Landbouwcentrum Voedergewassen) voor de opvolging van de afrijping van de snijmaïs. De zachte temperaturen en de droge weersomstandigheden van de periode in de aanloop naar de bemonstering op donderdag waren gunstig voor de ontwikkeling van de maïsplanten.

Na een trage aanloop gaan de cijfers op weekbasis nu eindelijk wat sneller omhoog (zie tabel). De stijging over alle rassen heen varieerde bij de meeste locaties tussen de 3 en de 4% droge stof op 1 week. Moorslede en Meeuwen noteerden een nog grotere stijging. Gezien het mooie weer in de periode vooraf is de evolutie niet verwonderlijk. Gelet op het feit dat we in de voorgaande jaren rond deze tijd van het jaar soms stijgingen op weekbasis van meer dan 5 of 6% konden noteren, blijven we aan het huidige ritme met een structurele...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken