Startpagina Tuin

Hebe: de ideale plant voor een langdurig zomerse sfeer

Hebe is de ideale plant om de tuin of het terras een zomerse boost te geven. Dit groenblijvende struikje bloeit, afhankelijk van de cultivar, van juli tot ver in oktober met witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lilakleurige bloemen. Ook de verschillende bladgroottes en kleuren, gaande van lichtgrijs en grijsgroen over fris- en diepgroen tot paarsrood en bont, zorgen voor sfeer en variatie in de tuin. En waar deze exoot in het verleden vaak onze winters niet of nauwelijks overleefde, lukt dit de laatste jaren steeds beter en beter.

Vanaf nu zijn deze schitterende planten - ook wel potveronica, Hebe-Veronica of, en dit is de correcte Nederlandse benaming, struikveronica genoemd - overal te koop. Reden genoeg om eens op te snorren waar deze plant vandaan komt en hoe we ze het beste kunnen verzorgen om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Botanisch

Het geslacht Hebe behoort net als de Buddleja's (vlinderstruiken) tot de familie van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken