Startpagina Tuin

De teelt van raapstelen

In februari kan het vriezen en dooien. Nadat we bijna een koudegolf over ons heen kregen in het midden van de korte maand leek het een week later wel alsof de lente stormenderhand ons land ging veroveren. De winterjassen gingen uit, de korte broek werd bovengehaald, en wie het geluk heeft een tuin te hebben ging meteen aan de slag. Zoals het er nu naar uitziet zal het voorjaar echter nog wel enkele weken op zich laten wachten.

Nochtans worden de dagen zichtbaar langer en durft het kwik in de thermometer al eens wat hoger te klimmen op de gradenschaal (de gemiddelde dagtemperatuur in maart ligt net boven de 10° C.). En laat licht en temperatuur nu net 2 belangrijke factoren zijn die we nodig hebben om met succes groenten te kunnen kweken. Voor de meeste groenten is het nog veel te vroeg om ze nu al in de volle grond te kunnen uitzaaien. Voor raapstelen echter, is het vroege voorjaar en de late zomer (eind augustus, begin september) ideaal, omdat ze dan veel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken