Startpagina Pluimvee

Vogelgriep - Nu ook geval van vogelgriep in Fleurus

Er is opnieuw een besmetting vastgesteld met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8. Deze keer bij een hobbyhouder in Wangenies, bij Fleurus in Henegouwen. Het federaal voedselagentschap FAVV vraagt iedereen die onlangs pluimvee kocht op een markt, om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven.

Rond de nieuwe besmetting komt een tijdelijke bufferzone met een straal van 3 kilometer. Binnen dat gebied is elk vervoer van pluimvee, andere gehouden vogels en broedeieren verboden. De dieren moeten ook binnen gevoederd en gedrenkt worden. Inwoners die binnen die zone pluimvee of andere vogels hebben, wordt gevraagd om daarvan binnen de 48 uur een inventaris over te maken aan de burgemeester, waarin aangeven wordt hoeveel en welke diere n gehoud en worden. De zone zal ten minste 3 weken behouden blijven....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken