Startpagina Pluimvee

FAVV: Weer twee bijkomende besmettingen van vogelgriep

Er werden weer twee bijkomende besmettingen met het hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij hobbyhouders in Doornik en Courcelles. Sinds 1 juni is het virus zo in totaal op 11 plaatsen aangetroffen in België. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders die onlangs pluimvee kochten op een markt om waakzaam te zijn. De tijdelijke bufferzone in Wellin wordt vandaag opgeheven. Die werd drie weken geleden ingesteld zodra het H5N8-virus er werd vastgesteld. De specifieke maatregelen voor deze zone zijn niet meer van kracht.

De minister van Landbouw Willy Borsus verduidelijkt : “De situatie is nog steeds verontrustend en de bioveiligheid blijf van primordiaal belang om een impact op professionele houders te vermijden. Ik herhaal dat het, in de actuele sanitaire context, verplicht blijft beroep te doen op een dierenarts indien het pluimvee ziek is of plots sterft.”

Rond de twee nieuwe gevallen in Doornik en Courcelles wordt een tijdelijke bufferzone met een straal van 3 kilometer afgebakend....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken