Startpagina Veeteelt

Digitale weekendeditie ‘Dag van de Landbouw’ gaat van start

Al 38 jaar aan een stuk staat de 3de zondag van september in het teken van de ‘Dag van de Landbouw’. Dit jaar zal het niet anders zijn, maar gezien de coronapandemie zou het niet verstandig zijn om de land- en tuinbouwbedrijven op de klassieke manier open te stellen. Hierom werd er een digitaal alternatief uitgewerkt.

Vorig jaar was een topeditie voor de ‘Dag van de Landbouw’ en werden er over 42 bedrijven zo’n 100.000 bezoekers verwelkomd. “Jammer dat dit in 2020 niet mogelijk is”, geeft Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker aan. “Dit net in een tijd waar veel Vlamingen het belang van lokale voedselproductie (her)ontdekt hebben. Zij zijn meer dan ooit geïnteresseerd, in hoe al dat lekkers en moois (cfr. sierteelt) tot bij ons komt.” Hiermee verwees voorzitter De Becker naar de coronacrisis waarbij velen de weg naar hoevewinkels (terug)vonden....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Clarinval vraagt aan Europa spiegelclausules voor dierlijke antibiotica

Veeteelt Minister Clarinval vraagt aan de Europese Commissie spiegelclausules in te voeren in de dierlijke productie om te zorgen voor gelijkaardige productiemethodes wat betreft antibiotica. Met spiegelclausules gelden voor in Europa ingevoerde producten dezelfde productieregels en normen als voor dezelfde producten die in een Europese lidstaat gemaakt zijn.
Meer artikelen bekijken