Startpagina Pluimvee

Ruim 30 bedrijven wachten nog op financiële compensatie

Elf pakstations en verwerkers van eieren, 2 pluimveeslachterijen en 21 andere bedrijven wachten 3 jaar na de fipronilcrisis nog altijd op financiële compensatie. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) op een vraag van CD&V-Kamerlid Leen Dierick. "Onbegrijpelijk", vindt die laatste.

In 2017 werd de eierverwerkende sector in België en een veertigtal andere landen zwaar getroffen door de fipronilcrisis. Fipronil, een voor de mens schadelijk insecticide, was in kippeneieren en afgeleide producten terechtgekomen waardoor tienduizenden voedingswaren uit de rekken moesten worden genomen. De federale regering besliste om de getroffen bedrijven te vergoeden. Voor de betrokken landbouwbedrijven gebeurde dat al: 76 bedrijven uit de primaire sector kregen al een eerste reeks compensaties voor in totaal meer dan 11 miljoen euro, antwoordde het kabinet-Ducarme op een schriftelijke...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken