Startpagina Pluimvee

ILVO investeert in 2 nieuwe mobiele kippenstallen

ILVO investeerde onlangs in 2 nieuwe mobiele kippenstallen ter vervanging van de meer dan 10 jaar oude exemplaren. De nieuwe stallen werden ontworpen door ILVO-personeel om zo goed mogelijk onderzoek te kunnen uitvoeren.

In elke stal zijn momenteel 102 biologische leghennen gehuisvest die vrije toegang hebben tot een uitloop met hazelaars en een uitloop met korte-omloophout.

De lopende proeven handelen in het kader van de projecten PPILOW en Chickenstress. Daarin wordt getracht om inzicht te krijgen in wat kippen ervan weerhoudt om de uitloop meer en homogener te gebruiken, en hoe het uitloopgebruik relateert met hun welzijn. Het uitloopgedrag van de kippen wordt gemonitord aan de hand van een ultra-wide-band (UWB) tracking systeem. De proeven met leghennen lopen tot en met 2022 en voor 2023 staat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken