Startpagina Economie

Grote stormschade bedreigt Amerikaanse graanoogst

Een waanzinnige storm heeft grote schade in veroorzaakt in Iowa, de Amerikaanse graanstaat bij uitstek. Zo’n 5,6 miljoen hectare – een derde van het areaal van Iowa - is beschadigd. Windstoten met een snelheid tot 160 km/u maakten tientallen graanopslagen met de grond gelijk. President Donald Trump heeft de noodsituatie afgekondigd.

Om de omvang van de schade door de storm Derecho en het belang van Iowa in de graanwereld nog eens te onderstrepen: Vlaanderen telt een areaal van minder dan 650.000 hectare. De schade aan graansilo’s mag ook niet onderschat worden. Volgens The New York Times zijn mogelijk honderdduizenden tonnen graan verloren gegaan, zowel bij boeren als de handel. Veel boerderijen hebben ook te maken met omvangrijke schade aan gebouwen, die nog eens veel geld zal kosten....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken