Startpagina Economie

Nederlandse boeren blokkeren tv-station

Tientallen Nederlandse boeren met trekkers hebben op zondagavond het Mediapark in Hilversum, vlakbij Utrecht, geblokkeerd. Zo protesteerden ze tegen het optreden van landbouwminister Carola Schouten in het TV-programma Zomergasten, waarin bekende Nederlanders naar de hand van zelf gekozen TV-fragmenten worden geïnterviewd.

De blokkeerden met twintig trekkers vier rijen dik de weg bij de hoofdingang. De actie was volgens een woordvoerder niet bedoeld om de TV-uitzending onmogelijk te maken. De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) zegt dat de actie niet uit hun koker komt, maar wel door hen wordt ondersteund. Eerder organiseerde FDF een serie grote protestacties waarbij een belangrijk deel van het verkeer in Nederland werd stilgelegd.

De politie stuurde wagens maar ook een helikopter om de actie te observeren. Op het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken