Startpagina Economie

Duitsland en Roemenië willen Europees betere omgang arbeidsmigranten

Duitsland en Roemenië gaan samen ijveren voor betere Europese bescherming voor arbeidsmigranten, waaronder seizoenarbeiders. Dat is de conclusie van een ontmoeting van de Duitse federale arbeidsminister Hubertus Heil en diens Roemeense ambtgenoot Violeta Alexandru. De 2 spraken elkaar in een videoconferentie.

Heil zou aanvankelijk naar Boekarest afreizen. Dit kon niet doorgaan omdat deze stad werd uitgeroepen tot een gebied met een relatief hoge kans op besmetting met het coronavirus. Het overleg werd gepland nadat massale coronabesmettingen werden vastgesteld in Duitse slachterijen. Het ging daarbij onder meer om de Europese marktleider in varkensvlees Tönnies en het coöperatieve Westfleisch.

Veel van de besmette werknemers komen uit Europa en dan vooral Roemenië. Bij de grote slachterijen worden ze soms...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken