Startpagina Economie

Mondiaal kruipen suiker- en melkprijs omhoog

Mondiaal is de zuivelprijs in juli 3,5% gestegen ten opzichte van een maand eerder. Ook de prijzen van suiker en plantaardige oliën gingen omhoog. De prijs van vlees daalde daarentegen terwijl de prijs van graan stabiel bleef. Dat blijkt uit de maandelijkse FAO Voedselprijsindex van de FAO.

De totale index waarin alle agrarische grondstoffen mee zijn genomen, lag in juli 1,2% hoger dan in juni en ook circa 1% hoger dan in juli 2019. Het is de tweede maand op rij dat de index stijgt. Graan weegt in de index het zwaarst door. De graanprijsindex bleef in juli zo goed als gelijk en ligt zo 0,4% hoger dan een jaar terug.

De prijs van tarwe bleef vrijwel onveranderd terwijl maïs en sorghum fors beter betaald werden. De tarweprijs bewoog nauwelijks. Er waren wel invloeden die elkaar uitvlakten...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken