Startpagina Agrotoerisme

Stokerij Van Damme: dat is proeven en beleven van ‘Korrel tot borrel’

Spreken we over verborgen parels: ‘Stokerij Van Damme’ mag zich zo noemen. Naast een stokerij, huist de familieboerderij nog een B&B, een koffiehuis en een vergader- en feestzaal. De stokerij is echter de rode draad, als de laatste warme landbouwstokerij van de Benelux. Al de zevende generatie zet zich met hand en tand in om de verschillende takken in de puntjes te verzorgen. “We hebben hier eigenlijk alles om de klant te plezieren”, vertelt dochter Ilse.

Slechts een simpele plaat wijst de richting uit van ‘Stokerij Van Damme’. Zie je het niet, dan heb je het gemist. En, dan zou je veel missen. Als de deuren van de stokerij én boerderij open gaan, is er heel wat te beleven en proeven. De boerderij zelf heeft een lang verleden, en dateert van nog voor 1862. “Toen was het ook een stokerij, maar was het proces om te stoken nog primitief”, vertelt Dominique Kerkhof, moeder des huizes. Zij en haar man Ludo Lampaert namen het bedrijf in 1993 over na de dood van zijn neef André Van Hecke, die hij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agrotoerisme

PIPO Fruitsappen: Een tochtje doorheen de boomgaard wordt steeds gesmaakt

Agrotoerisme Het bedrijf PIPO Fruitsappen klinkt als een klok in Haspengouw, maar ook tot ver daarbuiten. In het bloesemseizoen is het hier over de koppen lopen. De bloesemlounge, al dan niet gekoppeld aan een treintochtje, is immers erg populair. Maar ook in andere seizoenen valt hier heel wat te beleven. Bedrijfsleider Veerle Van Hoof neemt ons mee in het familieverhaal.
Meer artikelen bekijken