Startpagina Edito

Edito: Duitse melk in Belgische schappen

Het valt te prijzen dat Lidl in principe alleen Belgische melk in de schappen legt, maar het is ook teleurstellend dat het haar claim vorige week niet kon waarmaken. In coronatijden moeten we waakzaam zijn, want supermarkten slepen met de nodige grootspraak de consument door de crisis, maar vergeten soms de leveranciers.

Vorige week legde Lidl Duitse melk in Belgische schappen. Volgens de supermarktketen was de Belgische melk op. Onzin natuurlijk, er is melk genoeg. Later excuseerde Lidl zich en verduidelijkte ze dat haar Belgische leveranciers onvoldoende volle melk konden leveren door een technisch probleem. Daarom had men besloten in één distributieregio, Limburg, tijdelijk alleen Duitse volle melk aan te bieden.

Lidl-leverancier Milcobel spreekt in een intern bericht inderdaad van een capaciteitsprobleem, dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken