Startpagina Groenten

Telersadviescoöperatie TACO: ‘Teeltoptimalisatie is en blijft onze doelstelling’

Teeltoptimalisatie: het was bij de start van TACO in 2009 de eerste doelstelling, en dat is het vandaag nog altijd. Begrijpelijk dat de telersadviescoöperatie uit het hart van de Europese (diepvries- en vers)groentemarkt in centraal West-Vlaanderen mikt op individuele voorlichting in de openluchtgroenteteelt. Voldoende voeding, niet te veel, maar ook niet te weinig: dàt is de eerste weerstand voor de plant. Dat geldt echter ook voor de mens. Of hoe mensen en planten nog meer gemeen hebben dan wat we misschien op het eerste gezicht zouden denken.

Het zijn door de coronacrisis voor iedereen, ook in de land- en tuinbouwsector, bange en barre tijden. Afspraken worden afgezegd of naar een later tijdstip verschoven. Het zou nu met het geven van bemestingsadviezen heel druk moeten zijn, maar dat is het niet. Of toch minder. Dat voelt men ook bij TACO, de telersadviescoöperatie die voor 90% in de kustprovincie aan de slag is.

Maar werk is er gelukkig altijd. En veel. Al is het vandaag meer virtueel en via de digitale weg, dan via persoonlijk contact...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Meer artikelen bekijken