Startpagina Covid 19

Compensatiepremie en waarborgregeling voor land- en tuinbouwers

Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) neemt bijkomende maatregelen om bedrijven die in financiële problemen komen te helpen. Er komt een compensatiepremie bij groot omzetverlies en een waarborgregeling. Specifiek voor een aantal sectoren wordt via een noodfonds voorzien in een afzonderlijke vergoeding voor gemaakte kosten. De sierteeltsector wordt met name genoemd en komt dus in aanmerking voor een tegemoetkoming voor bloemen en planten die niet tijdig verkocht geraken.

De minister merkt op dat heel wat land- en tuinbouwbedrijven momenteel economische schade lijden door de gevolgen van de COVID-19 crisis. Voor een aantal sectoren met beperkt houdbare producten zoals de sierteelt en de voorjaarsgroenten zijn de maanden maart en april normaal gezien topmaanden. De Daarom komen er nu ook voor hen maatregelen om tegemoet te komen in de schade die ze lijden.

Crevits benadrukt dat de land- en tuinbouw voor onze belangrijke dagelijkse voedselbevoorrading zorgt. “Het is broodnodig dat we een duidelijk signaal geven dat we...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken