Startpagina Covid 19

Duitse boerenleider: groenten worden schaarser en duurder

De Duitse boerenleider Joachim Rukwied verwacht dat door een gebrek aan seizoenarbeiders in de supermarkten een tekort aan groenten en fruit zal ontstaan. Boeren zijn ondertussen diep gefrustreerd omdat ze het werk niet gedaan krijgen en dreigen met een leveringsstop. Rukwied, president van het Deutscher Bauernverband, zei dat tegen de Neue Osnabrücker Zeitung, een regionaal dagblad.

De oorzaak van de dreigende tekorten: een gebrek aan seizoenarbeiders. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Duitse regering de grenzen deels gesloten. Een deel van de arbeiders kan of durft niet te komen. Het planten, het verzorgen en oogsten van groenten en fruit zal noodgedwongen op een lager pitje gezet worden. De vraag wordt ook niet gedekt door invoer, aangezien er ook een tekort aan arbeiders is in de groente- en fruitteeltregio's in Zuid-Europa. Er zit voor consumenten niks anders op, dan de situatie te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken