Startpagina Covid 19

Regels gelegenheidswerknemers landbouw versoepeld wegens nood aan werkkrachten

Bij de start van het oogstseizoen in de land- en tuinbouw hebben minister van Werk Nathalie Muylle en haar collega van Sociale Zaken Maggie De Block de regels rond gelegenheidswerkers versoepeld om voldoende plukkers in het algemeen en buitenlandse plukkers in het bijzonder ter beschikking te hebben.

Op dit moment zijn er 7.000 à 8.000 seizoenswerknemers uit verschillende EU-lidstaten in België tewerkgesteld. Vanaf de derde week van april heeft de landbouw nood aan 15.000 seizoenarbeiders en in de loop van mei worden dat er 25.000. Tachtig procent van de arbeidskrachten in de Belgische land- en tuinbouw komen uit het buitenland. Door het sluiten van de grenzen kunnen er echter geen nieuwe seizoenarbeiders naar België komen. Om het tekort aan arbeiders op te vangen, laten ministers Muylle en De Block gelegenheidswerkers die zich nu al in ons land bevinden, langer actief zijn. In een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken