Startpagina Covid 19

Fevia: eerste handgels met alcohol van voedingsbedrijven maandag geleverd

De eerste handgels die door brouwerijen, stokerijen en producenten van bio-ethanol werden geproduceerd, worden al vandaag/maandag geleverd aan zorgverleners en aan bedrijven en instellingen uit essentiële sectoren. Dat meldt Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, maandag.

Minister Philippe De Backer (Open Vld) maakte zondag bekend dat ook de alcohol van erkende alcoholproducenten gebruikt kan worden om op grote schaal ontsmettende producten te maken. Fevia en lidorganisaties Belgische Brouwers, Vinum Et Spiritus en de Belgian Bioethanol Association (BBA) verwelkomen die beslissing.

"Brouwerijen, stokerijen en producenten van bio-ethanol kunnen nu ook helpen om het tekort aan handgels en andere ontsmettende producten weg te werken. We zijn zeer tevreden dat de overheid de bestaande beperkingen inzake vergunningen en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken