Startpagina Covid 19

Vrije markt aardappelen mogelijk nog lange tijd verstoord

De kans bestaat dat de vrije markt voor aardappelen ook de rest van het seizoen onder druk blijft staan. Dat stelt brancheorganisatie Belpotato. De Belgische bedrijven geven op dit moment voorrang aan het naleven van de contracten die werden afgesloten tussen de telers, handel en industrie. In een aantal gevallen wordt de levering van contracten enigszins naar latere datum verschoven mits inachtneming van voorafgaande gemaakte afspraken.

De coronamaatregelen hebben een enorme impact op het winkel- en consumptiepatroon in het algemeen en dat van aardappelen in het bijzonder. In de agro-voedingsketen – bestempeld als een ‘essentiële sector’ – draaien voorlopig de meeste bedrijven nog steeds, maar steeds meer mensen werken van thuis uit, of zijn technisch werkloos. Scholen zijn gesloten of geven afstandsonderwijs, cafés, kantines en bedrijfsrestaurants zijn dicht. Enkel afhaaldiensten kunnen nog in restaurants en frituren.

Belpotato zette op een rij hoe de sector wordt geraakt. De markt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken