Startpagina Covid 19

China moet van EU leren, en andersom

Het coronavirus ontregelt onze hele maatschappij, inclusief de landbouw en voedingsketen. We zitten in overlevingsmodus, maar daarna mogen we China eens goed in de ogen kijken. Zij slaagden er beter in mensenziekten onder controle te krijgen, maar wij kunnen hen veel leren wat betreft het voorkomen van dierziekten.

De oorsprong van het Covid-19-virus is nog niet geheel duidelijk. Onderzoekers publiceerden de afgelopen week een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Nature. De meest waarschijnlijke bron is een veemarkt. Die vind je in China, maar ook in een groot deel van de Derde Wereld en ze zijn er chaotisch, dichtbevolkt, vuil en in de openlucht. Chinese onderzoekers denken dat de ziekte afkomstig is van vleermuizen, die net als slangen en honden, meestal illegaal, op grote schaal op zo’n markten worden aangeboden....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken