Startpagina Varkens

Dierenrechtenorganisaties voerden actie aan slachthuis Westvlees

Woensdag 29 januari voerden Animal Rights en All For Animals actie aan het varkensslachthuis Westvlees. Dit meldden Het Laatste Nieuws, Hets Nieuwsblad en De Standaard. Het protest verliep vreedzaam. Ze plannen hun volgende actie bij het slachthuis Volys in Lendelede in februari.

Tussen 6 en 10 uur woensdag 29 januari voerden 15 dierenactivisten actie aan het slachthuis Westvlees in Westrozebeke. Ze lieten zich blijken met behulp van protestborden. Telkens wanneer een vrachtwagen op het terrein aankwam, werd die gestopt waarna de activisten afscheid namen van de dieren. Dat afscheid werd in beeld gelegd en live via internet gestreamd. Animal Rights campagnecoördinator Els Van Campenhout: "Zo krijgen de dieren een gezicht. Met deze actie willen we niet Westvlees viseren, maar wel focussen op de hallucinante hoeveelheid dieren die dagelijks het leven laten in de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken