Startpagina Afrikaanse varkenspest’

Frankrijk breidt observatiezone uit tot (zuidelijke) Belgische grens

Frankrijk heeft vrijdag de observatiezone voor de Afrikaanse varkenspest uitgebreid tot aan de Belgische grens in de Ardennen, zo meldt de Franse regering. Dat betekent dat er speciale maatregelen gelden in de betrokken zone.

Net vrijdag werd bekendgemaakt dat de beenderen van een everzwijn die op 9 december ontdekt werden in een afgebakende zone bij het dorp Assenois, een deelgemeente van Léglise in de provincie Luxemburg, besmet zijn met Afrikaanse varkenspest.

Het karkas werd ontdekt bij verhoogde controle- en zoekacties naar everzwijnen in de streek. Een laboratorium bevestigde dat de beenderen positief hadden getest op het virus. Volgens de eerste gegevens was het everzwijn al drie tot zes maanden dood. De zone staat onder verscherpt toezicht in het kader van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Afrikaanse varkenspest’

Wees waakzaam voor herintroductie van Afrikaanse varkenspest

Veeteelt In 2018 dook het AVP-virus op bij everzwijnen in de provincie Luxemburg. Niet tegenstaande dat België zijn AVP-vrije status terugkreeg voelen tot op vandaag de Vlaamse en Waalse varkenshouderij de gevolgen hiervan. Er wordt door het Wetenschappelijk Comité van het FAVV gewaarschuwd voor het risico op herintroductie van het virus. Adviezen naar overheid, jachtsector, varkenshouders en het grote publiek worden geformuleerd.
Meer artikelen bekijken