Startpagina Varkens

Twintig everzwijnen dood door Afrikaanse varkenspest in Polen

Sinds eind vorige week zijn in de Poolse provincie Lubusz, die grenst aan Duitsland, twintig everzwijnen omgekomen aan het Afrikaanse varkenspestvirus. Dat melden dierenartsen.

Zowat 150 soldaten en 100 vrijwilligers hebben woensdag een gebied van 340 vierkante kilometer doorzocht. Ze gingen er op zoek naar dode everzwijnen om mogelijk geïnfecteerde karkassen weg te halen, meldt Stanislaw Mysliwiec, hoofd van de regionale landbouwraad van Lubusz. Polen onderzoekt hoe het virus in het gebied terechtkwam, aangezien de besmette everzwijnen op 330 kilometer van andere hotspots gevonden werden, heeft minister van Landbouw Krzysztof Ardanowski dinsdag aan het Poolse persagentschap verklaard.

De karkassen werden ontdekt in een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken