Côte à l’os met champignons

Belgische champignons in combinatie met kwaliteitsvol rundvlees in een heerlijke marinade.
Belgische champignons in combinatie met kwaliteitsvol rundvlees in een heerlijke marinade. - VLAM

Wat heb je nodig?

1 côte à l’os van 1,2 kg

2 bakjes champignons

1 dl witte wijn

2 dl kalfsfond

2 dl room

2 el gesnipperde peterselie

peper en zout

klontje boter

Voor de marinade:

2 el olijfolie

1 el rozemarijn

peper en grof zout

Hoe ga je te werk?

Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer daar het vlees een halfuur in. Dep het vlees droog en rooster het naar smaak. Laat het 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

Snijd de champignons in vieren en bak ze goudbruin in een klontje boter. Voeg er de wijn aan toe en laat ’m verdampen. Giet er dan de kalfsfond bij, de room en de peterselie. Laat de saus indikken op hoog vuur.

Snijd het vlees in plakjes en serveer met de champignons en met gebakken aardappelen. Klaar.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Meest recent

Meest recent