Startpagina Werktuigendagen

ILVO en Arvesta lanceren campagne: ‘Ontdek soja’

ILVO en Arvesta zoeken landbouwers om op eigen veld te pionieren in soja. Met de campagne ‘Ontdek soja!’, die gelanceerd wordt tijdens de Werktuigendagen, hopen ze na 7 jaar onderzoek en veldproeven de introductie van de teelt in Vlaanderen te versnellen.

In de zoektocht naar klimaat- en milieuvriendelijke, veerkrachtige gewassen komt zeker soja in het vizier. Het gewas behoeft weinig bemesting vanwege zijn wortelknobbeltjes en laat een goede bodemstructuur achter met een interessante hoeveelheid stikstof voor het volggewas. Soja past goed in een bredere teeltrotatie en gewasdiversificatie zoals opgelegd door het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Als eiwitbron voor humane consumptie is het een uitstekende kandidaat: soja heeft een hoog eiwitgehalte en een goede eiwitsamenstelling. Verder is...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Werktuigendagen

Vijf brede weersverzekeringen erkend

Actueel Vanaf 2020 bieden vijf verzekeringsmaatschappijen in Vlaanderen een erkende brede weersverzekering aan. Dat maakte het Departement Landbouw en Visserij bekend tijdens de Werktuigendagen die dit weekend plaatsvinden in Oudenaarde. In 2020, 2021 en 2022 wordt 65% van de jaarlijkse verzekeringspremie gesubsidieerd.
Meer artikelen bekijken