Startpagina Pluimvee

“Fipronil, beslist geen eitje!”

Gerda Briene, de uitbaatster van een pluimveehouderij, schreef een boek over haar ervaringen tijdens de fipronilcrisis. Wie het leest, begrijpt goed hoe hard, vaak onrechtvaardig en onlogisch de fipronilcrisis was. “Deze keer is het de pluimveehouders overkomen, met fipronil, maar in principe zijn alle voedselproducenten kwetsbaar, en niet iedereen staat daarbij stil. Het is een wake-up call voor collega-voedselproducenten”, stelt ze.

Gerda Briene is samen met haar man zaakvoerder van een boerderij met legkippen. In 2017 gebruikt een schoonmaakbedrijf bij hen fipronil, wat illegaal is. Net zoals bij de meeste of alle andere getroffen pluimveehouders in Nederland en België, was dat buiten hun weten om. Vanaf dan ondergaan ze de harde gevolgen van de fipronilcrisis. Eenmaal de crisis achter de rug, publiceert Briene haar ervaringen in het vlot leesbare boek: ‘Fipronil, beslist geen eitje!’. Het bevat een schat aan inside informatie die nuttig om kennen is voor velen:...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken