Startpagina Varkens

Betere vergelijking eindberen levert geld op

Welk eindbeersperma levert de beste biggenkwaliteit, vleesvarkensgroei, voederconversie en karkaskwaliteit? Om de varkenshouders te helpen de juiste beer voor hun bedrijf te kiezen, startte ILVO in 2017 op vraag van de sector met de testwerking van eindberen. Sinds maart zijn hierin nu ook de voederconversie en groeiresultaten beschikbaar, wat vergelijking van eindberen van diverse genetica nog beter mogelijk maakt.

Ondertussen draait de ILVO testwerking op volle toeren! De moeite waard om de testwerkingtool te gebruiken aangezien een juiste eindbeerkeuze je tot 30 euro per vleesvarkensplaats per jaar kan opleveren.

Nu ook voederconversie en groeiresultaten

Momenteel werd van 184 eindberen sperma geleverd op één of twee praktijkbedrijven en lopen de resultaten van hun nakomelingen binnen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken