Startpagina Pluimvee

H3-vogelgriep uitgebreid naar veertigtal pluimveebedrijven

Het vogelgriepvirus van het type H3 - een voor de mens onschadelijke vorm - heeft zich de voorbije tien dagen verder verspreid. Op een veertigtal pluimveebedrijven is de griepvariant intussen bevestigd, zo werd maandag vernomen in de sector en bij het federaal voedselagentschap FAVV. De landbouworganisaties blijven pleiten voor een plan om besmette stallen te kunnen ruimen. Europa ligt vooralsnog dwars.

Op 9 mei meldde federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) dat het virus - officieel "aviaire influenza type H3" - sinds begin april op 27 pluimveebedrijven was bevestigd. Dat aantal is sindsdien toegenomen tot een veertigtal bevestigde besmettingen, zeggen Boerenbond en de Landsbond van Pluimveehouders maandag. De besmettingen zijn nog altijd geconcentreerd in West-Vlaanderen, voegt het FAVV toe. Daarnaast zijn er enkele besmettingen in Oost-Vlaanderen, en telkens eentje in de provincies Antwerpen en Luik.

In het Staatsblad werden maandag...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken