Startpagina Pluimvee

Kippenstal wordt niet vergund in Borgloon, door ‘dubbelzinnige advisering’

Woensdag (20 februari) besliste de Limburgse deputatie om een stal voor 180.000 kippen in Borgloon niet te vergunnen. De uitbreiding van de naburige varkensstal wordt wel vergund. Gedeputeerde Inge Moors spreekt daarbij van een “afwijkende strengere normering” en “dubbelzinnige advisering” vanuit de Vlaamse milieudienst en roept Vlaanderen op duidelijkheid te scheppen.

“We baseren onze beoordeling op het advies van het provinciaal omgevingsvergunningscomité (POVC)”, aldus gedeputeerde Inge Moors, bevoegd voor de omgevingsvergunningen. “Het ongunstig advies van de Vlaamse milieudienst dat bij het POVC werd ingediend voor de nieuwe kippenstal, kunnen we dan ook niet zomaar naast ons neerleggen.”

Beide investeringsdossiers doorliepen afzonderlijk het traject voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning, waarbij de individuele en cumulatieve effecten op mens, milieu en gezondheid via een zogenaamd project-MER...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken